У міськраді знайшли гроші проплатити за теплопостачання закладів освіти Кіровограда

Фінансове управління міської ради віднайшло можливість оперативно профінансувати управління освіти для розрахунків за послуги теплопостачання.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

У свою чергу, в ДП «Кіровоградтепло» повідомили, що номінації газу на другу декаду березня у них будуть, це вдалося вирішити керівництву підприємства в НАК «Нафтогаз України».

— Вже сьогодні теплогенеруючі підприємства міста отримали на свої рахунки 1,426 мільйонів гривень в якості оплати за тепло для закладів освіти, — відзначив Олександр Мосін. – Завтра ще 1,2 мільйона гривень буде профінансовано за теплопостачання закладів охорони здоров’я. Найближчим часом також надійдуть з обласного бюджету 1,129 мільйонів гривень для розрахунків з тепловиками за обігрів приміщень ПТУ. Ми усвідомлюємо свою відповідальність перед громадою за організацію стабільного опалювального сезону в місті і робимо для цього відповідні кроки, на жаль керівництво ВАТ «Кіровоградгаз» не має ніякого бажання рухатися назустріч.

За інформацією Олександра Мосіна, йому вдалося таки сьогодні зв’язатися телефоном з головою правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександром Гладким і навіть зустрітися з ним у приміщенні міської ради.

— Я проінформував Олександра Гладкого про поточну ситуацію з отриманням ДП «Кіровоградтепло» номінацій і повідомив про рух фінансів за сьогоднішній день, — підкреслив заступник міського голови. – На жаль, конструктивної відповіді на пропозицію відновити газопостачання до відключених котелень і пустити тепло в класні кімнати шкіл, в приміщення груп дитячих садочків, в палати закладів охорони здоров’я ми так і не почули. Натомість голова правління ВАТ «Кіровоградгаз», який вже довів ситуацію в місті до абсурду, став у чергову позу і заявив, що робив і буде робити в місті все, що захоче.

Олександр Мосін наголосив, що міська влада і надалі продовжуватиме пошук виходу зі складної ситуації усіма можливими шляхами в рамках чинного законодавства України.