Олександрійський суд визнав винними у хабарництві двох поліцейських

Олександрійский міськрайонний суд завершив судовий розгляд обвинувального акту щодо двох працівників Олександрійського відділу поліції, звинувачених в отриманні неправомірної вигоди.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під час досудового розслідування було встановлено, що двоє оперуповноважених, старші лейтенанти Олександрійського відділу поліції, вимагали та отримали вісім тисяч гривень у місцевого жителя, обвинуваченому у крадіжці за непритягнення його до кримінальної відповідальності.

У квітні 2016 року при отриманні другої частини грошей — 4 тисячі грн, і були викриті працівниками прокуратури та служби безпеки України.

Більше року тривав судовий розгляд справи. У ході судових слухань державний обвинувач надав суду усі вичерпні докази вини обвинувачених. Суд дослідив їх та визнав обох поліцейських винними за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення, вчинене групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України і присудив колишнім поліцейським покарання у вигляді штрафу по 17 000 грн з кожного.

Самі ж обвинувачені також визнали свою вину.

Рішення суду ще не набрало законної сили та може бути оскаржене в апеляційній інстанції.