Впровадження дуальної освіти обговорили в обласному центрі

В обласному центрі під час наради з роботодавцями Кіровоградщини за участі заступника міністра освіти і науки України Юрія Рашкевича обговорили впровадження дуальної освіти.

Досвідом ділився ПАТ «Ельворті», яке вже працює із навчальними закладами по цій формі навчання, інформують Новини Кіровоградщини.

«Реорганізація всіх провідних економік світу починалася з освіти. Університети повинні стати на службу суспільству. Все починається з підготовки фахівців, реформаторів, які прийдуть і будуть «витягувати» економіку. Так було в Туреччині, Польщі, Сінгапурі, Південній Кореї та інших країнах, які проводили у себе успішні реформи в останні десятиліття», — підкреслив під час наради голова Кіровоградського обласного об'єднання організацій роботодавців Павло Штутман.

Нагадаємо, 19 лютого на Кіровоградщині з робочим візитом перебувала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Довідково:
Дуальна освіта — це поєднання роботи і навчання, коли молодого спеціаліста навчальний заклад готує разом з підприємством. Компанія визначає потрібні їй спеціальності й замовляє вишу. Студент поєднує навчання і стажування на підприємстві. При цьому отримує стипендію від підприємства, близьку до заробітної плати. На Кіровоградщині першопрохідцем у впровадженні дуальної освіти, крім ПАТ «Ельворті», є також ПАТ «Гідросила».