Кіровоградську гімназію перевірили на якість харчування молодших школярів

Гімназію ім. Т. Шевченка перевірила на якість харчування школярів молодших класів начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Враховуючи скарги батьків, пов’язані зі зміною харчового раціону у школах обласного центру, спеціалісти управління освіти вирішили без попередження разом з журналістами місцевих засобів масової інформації завітати до навчального закладу, щоб побачити раціон сніданку та оцінити його смак і зовнішній вигляд.

Цього дня молодші школярі отримали на сніданок булку з котлетою та сиром і чай. Учасники перевірки упевнились, що майже всі тарілки порожні, діти ситі та задоволені.

— Звичайно, неможливо задовольнити потреби та забаганки усіх батьків. Але у мене була зустріч із головами батьківських комітетів, з якими ми розробили анкету, у якій батьки матимуть можливість висловити свої побажання для шкільного меню, — зазначила директор гімназії Галина Война. — У нашій школі спостерігаємо позитивне ставлення до експериментального меню, діти їдять бутерброди краще, ніж каші. І по калорійності бутерброд не поступається каші. Тому такий раціон, коли на сніданок діти мають один день кашу, наступного дня — бутерброд, оптимальний. І оскільки діти із задоволенням їдять бутерброди, то й відходів залишається набагато менше.

Також Галина Война відзначила, що свіжі продукти школа отримує кожні два тижні, оскільки підвалів для тривалого зберігання у приміщенні школи немає.

— Фахівці управління освіти одразу відреагували на скаргу батьків учнів гімназії імені Тараса Шевченка та провели ретельну перевірку стану харчування у даному навчальному закладі, — наголосила Лариса Костенко. — Щодо якості продуктів харчування, то жодних зауважень у перевіряючих не виникло. Школі були дані рекомендації щодо покращення меню та доручення замінити неякісний посуд на новий. Загалом ми сподіваємось, що спільними зусиллями батьків, адміністрацій шкіл і місцевої влади покращимо якість харчування наших дітей.