«Екостайл» не має чіткого графіку вивезення сміття з приватного сектору Кіровограда

ТОВ «Екостайл» не має чітких графіків вивезення сміття у приватному секторі обласного центру і це часто призводить до непорозумінь.

На цьому під час прес-конференції у міській раді сьогодні, 13 лютого, наголосив керівник спецінспекції Андрій Максюта, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Мешканці приватного сектору будь-якого району мають чітко знати у який день і о котрій годині на їх вулиці з’являється сміттєвоз. Інакше винесене людьми сміття розноситься вітром, розтягується собаками і територія набуває вигляду сміттєзвалища. У той же час, на конкретне питання посадовця, яким є графік вивезення твердих побутових відходів за конкретною адресою, працівники підприємства не змогли надати Андрію Максюті конкретної відповіді.

— Понад рік тому до відповідальних осіб ТОВ «Екостайл» міська спеціалізована інспекція направила звернення з проханням надати графік вивезення ТВП з місць його збору, для того, щоб з’ясувати, чи об’єктивними є скарги мешканців приватного сектору на невчасно вивезене сміття, — зазначив Андрій Максюта. — Тоді представники підприємства відповіли, що люди просто не дотримуються встановленого графіку вивезення твердих побутових відходів.

За словами керівника спецінспекції, жителі приватного сектору, не маючи конкретної інформації про час вивезення відходів за їх адресою, просто виносять пакети зі сміттям на вулицю і залишають їх там до приїзду сміттєвозу. Оскільки більшість людей у денний час працює, керівництво ТОВ “Екостайл” має надавати населенню інформацію про час вивезення сміття, підлаштовуватись під людей.

— Керівництво ТОВ «Екостайл» має задуматись над тим, щоб графік вивезення відходів був зручний для містян, а тому під’їзди сміттєвозів мають бути вранішніми, — підкреслив Андрій Максюта. — Спецінспекція наполягає на тому, що підприємство має інформувати своїх абонентів про час вивезення сміття, працювати з цього питання з квартальними, подавати оголошення у засоби масової інформації.

Спецінспекція попереджає, що за викидання сміття у не відведеному для цього місці, на громадян накладатиметься адміністративне стягнення. Також за не прибирання місць збору сміття до відповідальності притягатимуться відповідальні особи ТОВ “Екостайл”.