Кіровоградські комунальники отримали новеньку спецтехніку

Сьогодні, 12 лютого, у Кіровограді на площі перед міською радою відбулася презентація спеціальної комунальної техніки, придбаної для головного управління житлово-комунального господарства та комунального підприємства “Універсал-2005”.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

За словами керівника головного управління ЖКГ Віктора Кухаренка, всього за 2017 рік за бюджетні кошти було придбано 7 одиниць техніки на загальну суму 15, 931 мільйона гривень. Головне управління житлово-комунального господарства міської ради придбало 3 трактори МТЗ-82.1 та комплектуючі до них на суму 1, 800 мільйона гривень. Ці трактори заступник міського голови Олександр Мосін запропонував віддати на баланс міській аварійно-диспетчерській службі для розчищення територій, які підконтрольні міським ЖЕО.

Автопарк КП “Універсал-2005” поповнився підмітально-прибиральною машиною «ГЛОБУС», сміттєвозом із заднім навантаженням СБМ-304/1 на базі автомобіля МАЗ, трактором МТЗ- 82.1 та автобусом “Рута” для перевезення працівників підприємства на робочі місця. Вся техніка була закуплена через електронну систему закупівель “ProZorro”.

Вся придбана комунальна техніка є універсальною, наголосив під час презентації міський голова Андрій Райкович. – Так, кожен трактор має щітку для підмітання вулиць у літній період та відвал для відгортання снігу з доріг взимку. «Глобус» — універсальна машина, розрахована на прибирання доріг у будь-який сезон, оскільки здатна не тільки мити дороги і пилососити сміття влітку, а й прибирати снігові замети та розчищати кригу під час зимової негоди.