В Новоукраїнському районі з колишньої амбулаторії вкрали батареї та кабель (ФОТО)

В одному з населених пунктів Новоукраїнського району злодії влізли до приміщення колишнього відділення лікарської амбулаторії, звідки вкрали металеві конструкції та кабель.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

До відділу поліції повідомлення про крадіжку надійшло від медичного працівника. Він спочатку помітив сліди біля розбитого вікна будівлі, а потім і самі наслідки візиту зловмисників – відсутність частини системи опалення.

«На місце злочину відразу ж виїхала слідчо-оперативна група. Працівники поліції з’ясували, що злодії викрали дві батареї по 5 секцій, одну на 11 секцій, чавунний бак, три труби по 1,5 метри, більше 10 метрів кабелю та чавунні колінна. Неподалік паркану лікарні поліцейські виявили і знаряддя злочину – металевий лом.

Провівши слідчо-оперативні дії, працівники поліції встановили особи зловмисників. Ними виявилися два місцевих непрацюючих родичі, 23 та 29 років, старший з яких раніше вже був судимий за крадіжку.

Вночі, розбивши вікно, вони проникли в приміщення, яке наразі не використовується, і почали демонтувати систему опалення. За кілька разів на санчатах перевезли чуже майно до свого помешкання. А вранці розпочали збувати крадене. Першого разу виручили за метал 270 гривень, вдруге 200 гривень. Отримані кошти, за словами злодіїв, витратили на власний розсуд. У даний час частину викраденого поліцейські вилучили», — розповів начальник Новоукраїнського відділу поліції Ігор Матвійчук.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.