У Кіровоградських закладах освіти температурний режим відповідає нормі

Сьогодні, 31 січня, заступник міського голови Наталія Дзюба проінспектувала заклади освіти щодо організації харчування та перевірила температурний режим у приміщеннях, де навчаються діти.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Одне із найважливіших завдань міської влади на сьогодні полягає у забезпеченні школярів смачними та збалансованими сніданками. З цією метою у школах обласного центру було запроваджене експерементальне меню, відповідно до якого раціон учнів молодшої школи був урізноманітнений такими бажаними для дітей бургерами та бутербродами.

Відвідавши ДНЗ №72, загальноосвітню школу №16 та спеціальну загальноосвітню школу №3, заступник міського голови впевнилась, що нове меню дітям до вподоби, оскільки бутерброди з сиром та яблука малеча їла з апетитом. Відзначила посадовець і те, що навіть, якщо дитина не голодна на момент сніданку, то булку може забрати з собою до класу і з’їсти її на наступній перерві. Фрукти, які залишились після сніданку, вчитель також забирає до класу, щоб на наступних перервах діти могли їх доїсти.

— Харчування у закладах освіти обласного центру на належному рівні, меню збалансоване та вітамінізоване, — відзначила Наталія Дзюба. — На сьогодні продукти закуплені, робота з батьками проводиться і надалі до остаточного формування двотижневого меню. Усі зауваження та побажання щодо раціону учнів молодшої школи управління освіти враховує та опрацьовує.

Крім того батьки старшокласників висловили побажання, щоб учні 5-11 класів також мали змогу купити обід у шкільній їдальні, оскільки наразі приготування додаткових обідів у школах не передбачено. Наталія Дзюба дала доручення фахівцям управління освіти міської ради детально вивчити це питання і надати пропозиції щодо його вирішення.

Щодо температурного режиму, то у всіх навчальних закладах він відповідає нормі.