З державного бюджету виділятимуть гроші на конкретні проекти області

Минулого року майже стовідсотково використано кошти, які надійшли в область із Державного фонду регіонального розвитку на реалізацію соціально важливих проектів, а це більше 63 мільйонів гривень.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Таку інформацію озвучив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на щотижневій апаратній нараді. Керівник ОДА зауважив, що ефективно освоювалися і кошти субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій. Однак деякі міста і райони не використали такі надходження у повному обсязі. «Ці кошти є перехідними і я переконаний, що ми їх ефективно використаємо у 2018 році. Але хочу звернути увагу керівників як об’єднаних територіальних громад, так і районних державних адміністрацій: у 2018 році будуть нові бюджети, нові можливості і нові плани, а завдання, які ми ставили на 2017 рік, мали бути виконаними минулого року», — підкреслив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації також закликав керівників територій співпрацювати з народними депутатами, обраними від їхніх округів, у питаннях виділення коштів з Держбюджету на потреби їхніх регіонів. Плани щодо отримання таких надходжень мають бути узгодженими: «Готуйте і захищайте ті проекти, на які ви хочете отримати кошти. Є випадки, коли спочатку виділяють фінансування, а потім приходить розуміння, що під ці кошти немає якісно підготовлених проектів».