Олександрійцю довелося сплатити понад 36 тисяч гривень аліментів, щоб виїхати за кордон

Жителю Олександрії довелося сплатити заборгованість з аліментів на утримання доньок після того, як його обмежили в праві виїзду за кордон.

Лист про стягнення аліментів на двох неповнолітніх дітей перебував на виконанні з березня 2012 року, повідомила Новини Кіровоградщини прес-служба ГТУЮ у Кіровоградській області.

У 2015 році, згідно рішення суду, боржника позбавили батьківських прав.

«У результаті перевірки майнового стану встановлено, що за боржником зареєстрована квартира, на яку державний виконавець наклав арешт для забезпечення виконання рішення суду. Окрім цього, з довідок Державної прикордонної служби України стало відомо, що боржник за два минулі роки неодноразово виїжджав за кордон, однак, аліменти на утримання власних доньок виплачувати не поспішав. З метою впливу на чоловіка державний виконавець направила подання до Олександрійського міськрайонного суду про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за кордон. Після цього недобросовісний батько погодився сплатити заборгованість, яка складала 36 600 гривень», – прокоментував керівник управління Вадим Гуцул.

Це вже не перший випадок погашення заборгованості з аліментів після обмеження боржників у праві виїзду за кордон безпосередньо на Кіровоградщині. Торік в зв’язку з цим 60 тисяч гривень на утримання власних дітей довелося сплатити жительці Компаніївського району.