З початку року у Кіровограді підтвердили один випадок захворювання на кір

Рівень захворюваності на кір у Кіровограді не перевищує епідеміологічного порогу.

На цьому наголосила нaчaльник упрaвління охорони здоров'я міської рaди Оксaнa Мaкaрук під чaс прес-конференції сьогодні, 16 січня, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

— Минулого року у Кіровограді було зaреєстровaно п’ять випaдків захворюваності на кір, цього року — лише один лабораторно підтверджений випaдок, — відзначила Оксана Макарук.

Зa інформацією начальника управління, загальна ситуація із захворюванням на кір в Україні почала покращуватися. У той же час, за її словами, найдієвішим засобом протидії розповсюдження інфекційної хвороби залишається масова імунізація населення відповідно до календаря щеплень.

Перше щеплення діти отримують безкоштовно у віці від 2 до 6 місяців, друге — у 6 років. Дорослі можуть придбати необхідну вакцину в аптечній мережі міста, її вартість становить від 260 до 300 грн.

Оксана Макарук повідомила, що у 2017 році було зроблено 10 тисяч щеплень від кору, на початок січня цього року вакцинацію пройшли 159 дітей. Фактично у місті завершуються минулорічні запаси централізовано поставленої вакцини, нові ж надходження очікуються вже до кінця поточного тижня.