У Кіровоградському районі затримали вбивць 53-річної жінки (ФОТО)

На Кіровоградщині поліцейські повідомили підозру вбивцям 53-річної жінки.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

За попередніми даними, за кілька днів до трагедії потерпіла винайняла громадян, аби вони допомогли їй з будівництвом комунікацій на території двору. Дізнавшись, що господиня обійстя отримала кошти з продажу нерухомого майна, зловмисники повернулися до неї вночі, з особливою жорстокістю позбавили жінку життя, а потім ще й підпалили будівлю з тілом потерпілої.

Аби довести причетність двох осіб до скоєння особливо тяжкого злочину, поліцейським довелося докласти чимало зусиль. Врешті, зібрані речові докази, звели нанівець сподівання двох раніше судимих громадян уникнути покарання за скоєне.

Про трагедію, яка сталася в одному з сіл Кіровоградського району, нині нагадують лише обгорілі стіни напіврозваленої будівлі. Трохи більше ніж за два тижні до нового року, її було знищено внаслідок пожежі. Палаюче помешкання близько 5-ї ранку побачили налякані сусіди. За кілька хвилин на місці зібралися мало не всі жителі села. Власними силами люди намагалися збити полум’я, відчинити вікна та двері, аби визволити господиню, яку ще напередодні бачили живою в своєму дворі. Врешті, спроби впоратися з вогнем до приїзду рятувальників виявились марними. Коли ж тіло потерпілої винесли з приміщення, стало зрозуміло, що смерть жінки аж ніяк не пов’язана з нещасним випадком.

«За фактом умисного вбивства, поєднаного з підпалом, поліцейські розпочали кримінальне провадження. Працівники карного розшуку Кіровоградського районного відділення спільно з колегами з обласного апарату провели комплекс заходів до того, як вийшли на слід двох раніше судимих громадян, 39 та 29 років.

Зловмисники виявилися родичами і разом із іншими людьми працювали по найму у домоволодінні жінки. За цей час обидва змогли втертися до неї в довіру, а от «розрахунку» за роботу вирішили до ранку не чекати. Вночі нетверезі молодики вдерлися до будівлі, завдали потерпілій низку тяжких ударів, через які вона померла.

У подальшому, аби приховати сліди злочину, нападники підпалили простирадло. З викраденими у жінки грошима зловмисники втекли, однак утриматися надовго від серйозних витрат не змогли. Тим часом, на їх слід вже вийшли оперативники», — розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

Нині двох підозрюваних затримано та заарештовано. За скоєння тяжкого злочину особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, або довічне ув’язнення.