Завдання влади у соцсфері окреслили на нараді в ОДА

Заступник голови–керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова під час наради з керівниками райдержадміністрацій, районних рад, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад та представниками обласного, районних та міських військкоматів звернула увагу на пріоритетних завданнях місцевої влади у соціальній сфері.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Серед таких Світлана Лобанова виокремила, передусім підвищення рівня середньомісячної заробітної плати, яка за січень-листопад по області склала 5702 грн. Зокрема, у листопаді її розмір становив вже 6060 грн. «У 2018 році середньомісячна зарплата по області має досягти 8 тисяч гривень», — наголосила посадовець. А для цього вона порадила керівникам територій вести діалог з місцевим бізнесом на предмет пошуку можливостей підвищення рівня оплати праці працівникам.

Не втрачає актуальності завдання щодо погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах області. Так, за словами Світлани Лобанової, на 1 грудня 2017 року сума боргу на економічно активних підприємствах склала 10,7 млн грн. Своїм працівникам завинили роботодавці з Олександрії, обласного центру, Світловодськ, а також Гайворонського, Добровеличківського, Долинського та Новоукраїнського районів. Тому перед керівниками територій поставлено завдання — забезпечити дієву роботу комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Зайнятість населення – наступний орієнтир в роботі місцевих органів влади. Як зауважила заступник голови – керівник апарату ОДА, наразі формується програма зайнятості населення Кіровоградської області на 2018—2020 роки. У зв’язку з чим, Світлана Лобанова закликала керівників районів, міст та ОТГ взяти активну участь в її розробці, а також забезпечити прийняття аналогічних місцевих програм. «Основну увагу слід звернути на показник “Працевлаштування на нові робочі місця”, який необхідно розробляти, враховуючи наявні та прогнозовані інвестиційні проекти», — зауважила вона.

Крім цього, перед керівниками територій поставлено низку завдань, що стосувались проведення своєчасного перерахунку житлових субсидій, фінансування місцевих програм з підтримки внутрішньопереміщених осіб, учасників АТО та інших громадян пільгових категорій, а також фінансування літнього оздоровлення дітей.