Минулого року в області склали 63 протокола про порушення митних правил

Протягом 2017 року обласні митники провели 61 спільний захід з правоохоронними органами Кіровоградської області.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у ГУ ДФС в області.

За їх результатами склали 63 протоколи про порушення митних правил на суму понад 2,8 млн гривень.

За минулий рік до суду направили 44 справи про порушення митних правил на суму понад 7,9 млн гривень. За результатами їх розгляду по п’яти справам застосовано конфіскацію безпосередніх предметів правопорушення на суму 186,9 тис. грн, а також стягнуто понад 8 тис. грн штрафів.

Безпосередньо Кіровоградською митницею розглянуто 136 справ про порушення митних правил та накладено штрафів на суму понад 2,3 млн грн, з яких стягнуто 842,6 тис. гривень.

За січень-грудень 2017 року на підставі аналізу оформлених в митному відношення товарів, обласною митницею підготовлено 40 запитів до митних органів іноземних держав. За результатами опрацювання отриманих відповідей розпочато провадження по 32 справам про порушення митних правил на загальну суму 7,1 млн гривень.

Довідково: протягом 12 місяців минулого року Кіровоградською митницею ДФС виявлено та направлено два повідомлення про кримінальні правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.358 КК України, а також порушено 194 справи про порушення митних правил на суму понад 10 млн гривень.