Світловодчани попалися на зберіганні понад півкіло конопель (ФОТО)

Працівники поліції вилучили у жителів області понад півкілограма коноплі.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

У наркозлочинах поліцейські викрили двох жителів міста Світловодськ. Обидва громадяни зберігали вдома по кількасот грамів нарковмісних рослин.

«Під час санкціонованого обшуку житла 49-річного чоловіка працівники Світловодського відділу поліції виявили поліетиленові пакети з речовиною, схожою на коноплю, у висушеному стані. За поясненням громадянина, вказані рослини він зірвав восени в одному з районів міста та зберігав для власного вживання. Вилучене направлено на дослідження», — повідомив начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Крім того, поліцейські у ході обшуку помешкання іншого 38-річного місцевого жителя також виявили нарковмісні рослини, які вилучили та направили на дослідження. За цим фактом також триває розслідування.