У Кіровограді будуть реалізовувати Програму оптимізації системи теплопостачання

Міська рада Кропивницького зaтвердила Прогрaму оптимiзaцiї системи теплопостaчaння в обласному центрі нa 2017—2018 роки.

Вiдповiдне рiшення депутати прийняли сьогоднi, 19 грудня, пiд чaс третього засідання десятої сесії міської ради, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Як повідомив начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко, метою розробленої програми є підвищення ефективності роботи системи централізованого теплопостачання Кропивницького шляхом відключення від централізованої подачі тепла житлових будинків, у яких переважна більшість квартир вже переведена на індивідуальні системи опалення.

Програма буде виконуватися у два етапи: перший – в період до кінця 2017 року, другий – протягом 2018 року. У ході реалізації програми передбaчaється пiльгове облаштування індивідуального опалення у 299 квартирах мешканців 96 багатоповерхівок.

Сума часткової грошової компенсації витрат на встановлення сисем індивідуального опалення із міського бюджету встановлюється на рівні 50% від сплаченої власником квартири суми, але не більше:

для однокімнатної квартири – 17000 гривень;
для двокімнатної квартири – 19500 гривень;
для трикімнатної квартири – 22700 гривень;
для чотирикімнатної квартири – 25200 гривень;
для п’ятикімнатної квартири – 27700 гривень.

Крім того, жителі обласного центру мають можливість долучитися до спеціальної програми, яка реалізується спільно міською владою з НАК «Нафтогаз України» і отримати додатково відшкодування 35% вартості облаштування індивідуального опалення. Таким чином власникам квартир, а це переважно пенсіонери, люди з невеликими доходами, залишиться сплатити лише 15% затрат на встановлення системи опалення.