У Кіровограді вручили «Степових орлів» переможцям премії Осмьоркіна

Урочиста церемонія нагородження лауреатів премії традиційно відбулася у художньо-меморіальному музеї О.О. Осмьоркіна на 125 річницю від дня народження відомого митця живопису.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Із восьми претендентів на обласну премію у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Осмьоркіна переможцями визначено: народного художника України, голову Одеської обласної організації НСХУ України Анатолія Горбенка (номінація «Національна традиція») та гендиректора Національного художнього музею України Юлію Литвинець (номінація «Мистецтво та історія мистецтва»). За рішенням журі премію у номінації «Новітні спрямування» не присуджено жодному з претендентів, оскільки обидва номінанта набрали однакову кількість голосів.

Диплом про присвоєння звання лауреата, відповідний нагрудний знак, почесну відзнаку обласної влади – статуетку «Степовий орел» митцям вручили перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.

Вітаючи нових володарів премії Сергій Коваленко наголосив: «Цього року конкурс імені Осмьоркіна був надзвичайно потужним і приємно, що нагороди отримують наші земляки з Одеси та Києва. Це означає, що конкурс вийшов на національний рівень». Він побажав митцям творчого натхнення, щоб продовжували радувати своїми доробками поціновувачів образотворчого мистецтва.