Платники Кіровоградщини поповнили зведений бюджет на 6,7 млрд гривень

Від платників Кіровоградщини до зведеного бюджету надійшло 6,7 мільярдів гривень податків і зборів.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомив в.о. начальника ГУ ДФС в області Сергій Тертичний.

За його словами, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, сума надходжень збільшилася на 27,7%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 1,5 мільярд гривень.

Щодо надходжень до загального фонду державного бюджету очільник обласного апарату повідомив, що за результатами 11 місяців поточного року перераховано більше 2,9 мільярдів гривень. При цьому темп росту до фактичного показника січня-листопада 2016 року складає 21,4% або 515,6 млн гривень.

Традиційно ключову роль у формуванні дохідної частини держбюджету відіграє сплата податку на додану вартість – сплата цього податку з початку року склала 1,4 мільярди гривень. У порівнянні з минулорічними показниками сума надходжень збільшилась на 135,1 млн гривень.

Від сплати податку на прибуток підприємств до державної скарбниці надійшло 279,2 млн грн, що на 40,1 млн грн більше за показник минулого року.

Податку на доходи фізичних осіб за січень-листопад до загального фонду державного бюджету перераховано 781,4 млн гривень. Це на 248,8 мільйонів або 46,7 відсотків більше, ніж торік.
Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з початку року зібрано 2,7 мільярди гривень. Порівняно з аналогічним періодом 2016 року надходження зросли на 821,7 млн грн, індикативний показник виконано на 118,2 відсотків.