У Світловодському районі екс-керівник лісгоспу незаконну вирубав понад 200 дерев

Колишній керівник лісогосподарського підприємства після звільнення з посади разом з двома спільниками організував незаконну промислову порубку дерев на території Світловодського району.

Про це Новини Кіровоградщини повідомила прес-служба прокуратури області.

Встановлено, що упродовж жовтня-листопада 2016 року екс-керівник лісгоспу, знаючи, що полезахисна лісосмуга на території Павлівської сільради не охороняється, без спеціальних дозвільних документів, здійснив незаконну порубку більше 230 дерев. Серед них — вісімдесятирічні дуби. Довкіллю завдано шкоди на понад 1 млн грн. Наразі обвинувальний акт Знам’янська місцева прокуратура скерувала в суд.

Довідково:
Відповідно до ч. 1 ст. 4 Лісового кодексу України до лісового фонду України належать лісові ділянки, в тому числі захисні насадження лінійного типу, площею не менше 0,1 гектара. Ст. 60 Закону України «Про охорону природного навколишнього середовища» передбачено, що полезахисні лісові смуги підлягають особливій охороні як унікальні та типові природні комплекси, що мають велику екологічну цінність для збереженим сприятливої екологічної обстановки, попередження та стабілізації негативних природних явищ.