Котельні «Кіровоградтепло» відключають від газопостачання

Сьогодні, 27 листопада, ВАТ «Кіровоградгаз» почав відключати котельні ДП «Кіровоградтепло» від газопостачання через наявну заборгованість за спожитий природний газ.

Здійснює це в порушення рішення позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол від 24.11.2017 року № 13 ), повідомила Новини Кіровоградщини адміністрація «Кіровоградтепло».

На даний час відключені 4 котельні , які забезпечують теплом житлові будинки та міські установи.

„При цьому сума заборгованості газівникам є меншою за заборгованість споживачів перед теплопостачальним підприємством. При заборгованості за спожитий газ у сумі 151 млн грн, заборгованість споживачів перед підприємством складає понад 161,2 млн грн. Питома вага у складі заборгованості – різниця в тарифах, яка не відшкодовувалась з 2013 року і на даний час складає понад 116,6 млн грн. Заборгованість населення перед підприємством складає – 37,2 млн грн, бюджетних установ – 4 млн”, — йдеться і повідомленні.


Нагадаємо, минулого тижня у «Кіровоградгаз» повідомили, що 27 листопaдa через нaрощувaння зaборговaності ДП «Кіровогрaдтепло» тa КП «Теплоенергетик» будуть відключені від гaзопостaчaння. За даними «Кіровоградгаз», заборгованість за послуги розподілу газу становить: ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ «УНГА» – 9,96 млн грн, КП «Теплоенергетик» – 4,51 млн грн.