124 заклади освіти перевірили надзвичайники області за тиждень (ФОТО)

Тривають перевірки стану пожежної та техногенної безпеки об’єктів дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням, будинків для людей похилого віку та інвалідів, закладів відпочинку та оздоровлення державної та комунальної форми власності, розташованих на території Кіровоградської області.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі У ДСНС в області.

Протягом 20-24 листопада перевірено дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади у Вільшанському, Гайворонському, Кіровоградському, Компаніївському, Олександрівському, Олександрійському, Голованівському, Долинському, Новгородківському, Новоукраїнському, Устинівському, Петрівському, Маловисківському, Світловодському, Знам’янському та Благовіщенському районах. Загалом по області за тиждень було проінспектовано 124 заклади освіти.

У ході перевірок з керівниками цих об’єктів проведено інструктажі щодо дотримання правил пожежної безпеки та алгоритму дій при виникненні пожежі, перевірено наявність планів евакуації та позначок виходів на поверхах, з’ясовано, чи достатньою кількістю вогнегасників забезпечені приміщення, перевірено їх справність та знання відповідальних осіб правил пожежної безпеки. Також оцінювалась можливість під’їзду пожежної техніки, зручність розташування та стан джерел протипожежного водопостачання тощо. Водночас проводився огляд приміщень, при цьому особлива увага приділялася стану електромережі. Проведення зазначених перевірок розпочато у жовтні та буде завершено протягом грудня 2017 року. Але вже попередні результати перевірок свідчать, що певна кількість вищезазначених об’єктів експлуатуються з порушеннями, що створюють реальну загрозу життю та здоров’ю людей.

За результатами перевірок будуть розроблені відповідні рекомендації щодо усунення недоліків та визначено терміни.