У Новоархангельській ЦРЛ відкрили відремонтоване дитяче відділення (ФОТО)

У Новоархангельському районі підтримали проект голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка «Здоров'я наших дітей» і капітально відремонтували дитяче відділення центральної районної лікарні за кошти місцевих бюджетів та соціально відповідального бізнесу.

Під час робочого візиту до району Сергій Кузьменко побував у лікарні, де ознайомився із результатами проведених ремонтних робіт у дитячому стаціонарі, поспілкувався з персоналом та з меценатами, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Варто зазначити, що приміщення Новоархангельської ЦРЛ збудоване ще в 1980 році. Перший етап ремонтних робіт тут провели чотири роки тому за кошти Благодійного фонду «Розвиток Новоархангельщини». Зокрема, було повністю замінено вікна та вхідні двері на енергозберігаючі, а також оновлено системи каналізації та водопровідної мережі.

Цього року в дитячому відділенні провели внутрішні ремонтні роботи: замінили систему опалення та освітлення, двері, сантехніку, вирівняли стіни і стелю, уклали нову підлогу, провели внутрішні оздоблювальні роботи. З районного бюджету було виділено 350 тисяч гривень для придбання будівельних матеріалів та меблів. Також надавались субвенції окремими сільськими радами, а благодійний фонд «Розвиток Новоархангельщини» передав ремонтні матеріали на суму понад 310 тисяч гривень.

Голова облдержадміністрації оглянув палати, їдальню, ігрову, побутову і ванну кімнати, службові кабінети та пересвідчився, що відділення повністю оновлене – комфортне, затишне, гарно оздоблене і оснащене. Нині тут функціонує 10 ліжок цілодобового перебування. Медичний персонал дитячого стаціонару цілодобово надає маленьким пацієнтам всю необхідну медичну допомогу, для цього тує є усе необхідне обладнання. За 10 місяців 2017 року у відділенні проліковано 324 дитини.

– Ми повинні докласти максимум зусиль, щоб у наших дітей було все найкраще. Дякую і керівництву району, і аграріям, які об’єдналися, щоб допомогли владі зробити добру справу і підтримали проект «Здоров’я наших дітей». Ремонт у цьому дитячому відділенні зроблено зі смаком, гарно і по-господарськи – позитивний дизайн, позитивні кольори. І позитивні люди тут працюють. Я переконаний, що це один із найкращих прикладів, як мають на рівні районів реалізовувати такі надзвичайно важливі для людей проекти, – зазначив голова облдержадміністрації і вручив завідувачу відділення сертифікат на нову побутову техніку.

Голова Благодійного фонду аграріїв «Розвиток Новоархангельщини» Валентина Крамар зауважила, що ще у лютому правління фонду підтримало ініціативу Сергія Кузьменка про реалізацію обласного проекту «Здоров'я наших дітей». Як результат практично всі сільськогосподарські підприємства району перераховують у фонд кошти, які використовують на відновлення соціально важливих об’єктів, зокрема на ремонтні роботи в Центральній районній лікарні. За ці кошти, окрім дитячого, капітально відремонтували і хірургічне відділення, повністю оновили систему опалення в лікарні. Найближчим часом розпочнуть ремонт в реанімації.