У Кіровограді «бум» крадіжок люків

В обласному центрі останнім часом збільшилась кількість крадіжок кришок люків колодязів.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської міськради.

За інформацією керівника міської спеціалізованої інспекції Андрія Максюти, тільки, 20 листопада, у приватному секторі мікрорайону Балашівка було викрадено 22 металевих кришки. Загалом за поточний рік інспекторами спецінспекції було виявлено більше тисячі таких випадків.

— Вчора наші інспектори виявили відсутність 30 кришок каналізаційних люків на Балашівці та Новомиколаївці, — зазначив Андрій Максюта. — Де вони діваються? Ми вже робили експеримент і знаємо відповідь. Це надзвичайно небезпечно для мешканців міста і ми вкотре наголошуємо: всім зацікавленим службам необхідно терміново активізувати роботу, адже передусім мова йде безпеку, життя і здоров’я наших громадян!

Керівник спецінспекції акцентував увагу балансоутримувачів люків, що, за відсутності кришок на них, вони мають негайно реагувати та впродовж 24 годин з моменту виявлення такого факту за приписом спецінспекції встановити нові.

Крім того, Андрій Максюта наголосив на тому, що правоохоронним органам слід посилити роботу з перевірок пунктів прийому металобрухту щодо приймання ними металевих виробів, які належать до комунальної власності міста.

— Відкритий люк — це небезпека для життя і здоров’я громадян, — наголосив Андрій Максюта. — Адже маємо трагічний випадок у Черкасах, коли шестирічна дитина впала у незакритий каналізаційний люк, і її не змогли врятувати.
Спецінспекція дуже відповідально підходить до цього питання, інспектори миттєво реагують на всі звернення громадян з приводу відсутності кришок люків.