У Кіровоградському ПТУ відкрили центр з монтажу санітарно-технічних систем і устаткування

На базі Державного навчального закладу професійно-технічне училище № 8 відкрили навчально-практичний центр з монтажу санітарно-технічних систем і устаткування.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Для оновлення матеріально-технічної бази з даної професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» було інвестовано 978 тисяч гривень.

Рішення про облаштування навчально-практичного центру було прийнято обласною владою на початку нинішнього року, тож сьогодні, у день відкриття, Центр оглянули голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

Звертаючись до викладачів та учнів навчального закладу, присутніх на урочистому відкритті, Сергій Коваленко акцентував на важливості підготовки в області висококласних фахівців робітничих спеціальностей, адже підприємства постійно потребують молодих, освічених працівників. За його словами до кінця фінансового року планується відкриття ще одного навчально-практичного центру – на базі ПТУ № 32 у Бобринці.

— Реформа освітньої галузі має на меті розширення можливостей професійної школи, насамперед професійно-технічних навчальних закладів. Цей Центр не є подарунком від влади. Він є результатом роботи, спрямованої на надання якісної професійної освіти, підготовку освічених робітників, — підкреслив Сергій Коваленко.