Голова облради озвучив тези свого звіту: ґрунтується на цінностях 6 капіталів

Сергій Шульга
Сергій Шульга

Голова обласної ради Сергій Шульга підготував звіт про роботу в 2022 році. Документ ґрунтується на цінностях шести капіталів. Звіт представить на сесії 25 квітня, повідомив він журналістам під час пресконференції сьогодні, 19 квітня.

«Свій звіт ґрунтую на цінностях шести капіталів. Це людський, соціальний, фінансовий, інтелектуальний, виробничий і природний. Попри повномасштабне вторгнення, економічні виклики і високі ризики, нам вдалося не лише зберегти ресурси й потенціал підприємств і закладів обласної ради, а й напрацювати результат. Кажу нам, бо саме людський капітал, командна робота – це найвища цінність», – зауважив голова облради.

Сергій Шульга уточнив, у 2022 році призначив 12 керівників комунальних підприємств і закладів.

«Насамперед – це наші лікарні. Адже залишити медзаклади без керівників у такий час – було б злочином. Мова йде про обласну лікарню – Ларису Андреєву, кардіоцентр – Ганну Сухомлин, госпіталь для ветеранів – Геннадія Сябренка та інших. Також у грудні 2022 року призначив нового директора театру корифеїв В‘ячеслава Вандрашека. Після нашої перемоги у війні відбудуться конкурси, як це передбачено законодавством», — додав він.

Також голова облради озвучив здобутки і проблемні точки підприємств.

«Наведу як приклад «Кіровоградфармацію». За рік повномасштабного вторгнення прибуток склав 274 тисячі гривень, що в 10 разів більше порівняно з 2021 роком – 24,3 тисячі гривень. Реалізація товарів на підприємстві зросла на більш як 2,5 мільйона гривень. Разом із тим у 2022 році підприємство відкрило аптеку в Олександрії та аптечний пункт у Новгородці. Нагадаю, у 2020 році збитковість «Кіровоградфармація» становила понад пів мільйона гривень і підприємство було майже банкрутом», — зазначив він і констатував, що найважчим 2022 рік був для поліграфічного підприємства облради, адже рекламний ринок зупинився.

Загалом звіт Сергія Шульги складається із майже 40 сторінок.

Депутати облради його вже отримали для ознайомлення.