Сергій Шульга озвучив актуальні гуманітарні потреби Кіровоградщини на засіданні фокус-групи AER

Голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга взяв участь в онлайн засіданні фокус-групи Асамблеї європейських регіонів з питань підтримки України. 

«Зустріч об‘єднала європейські та чотири українські регіони, серед яких і Кіровоградщина. Визначили пріоритети відновлення України, говорили про можливості підтримки, про розвиток регіонів України в рамках співпраці з AER», — окреслив Сергій Шульга основні напрямки роботи фокус-групи.

Сергій Шульга

Голова облради наголосив, для Кіровоградщини актуальними питаннями є реабілітація військових, забезпечення житлом внутрішньо переміщених українців, які залишилися в регіоні, а також ментальне здоров‘я як наших захисників, так і цивільного населення, що страждає від війни.

«Гуманітарний напрямок залишатиметься на порядку денному і після нашої перемоги. Це довгострокова потреба України, в тому числі області. Коли ми говоримо про реабілітацію військових, про ментальне здоров‘я і військових і цивільних, про необхідність нормального житла для внутрішньо переміщених – ми піднімаємо величезний пласт завдань. Готуватимемо проєкти й працюватимемо з європейськими партнерами задля їхньої реалізації» — зауважив Сергій Шульга.

Він також повідомив, генсек Асамблеї європейських регіонів Крістіан Шпар під час онлайн зустрічі з огляду на запит Кіровоградщини та інших областей-членів AER анонсував створення робочої групи з питань охорони здоров‘я.

Нагадаємо, у травні Кіровоградщина презентуватиме свій потенціал у ЄС.