Голова облради Сергій Шульга провів робочу зустріч із депутатом Європарламенту в Брюсселі

Шульга і Мандль
Шульга і Мандль

Голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга провів робочу зустріч із депутатом Європейського парламенту Лукасом Мандльом під час робочої поїздки в Брюссель. Про це він повідомив у Facebook.

«Зустріч, яка обов‘язково покладе початок тісних партнерських відносин і дружби. Я в це вірю. Депутат Європейського парламенту Лукас Мандль підтримує нас і розуміє, що Україна захищає не лише себе, а й цінності всього цивілізованого світу. Розповів про Кіровоградщину, її потенціал, а також обговорили тенденції в країні. Визначили кілька маркерів. Працюємо!», — написав голова облради.

Раніше Сергій Шульга також повідомив про зустріч із генеральним секретарем Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Матьє Морі. 

Шульга і Морі
Сергій Шульга і Матьє Морі

«Обговорили посилення ролі демократії на місцях, подальшу роботу в питанні децентралізації та впровадження принципів відкритого врядування на місцевому рівні, а також роль місцевого самоврядування під час реконструкції та модернізації України після нашої перемоги. Ключова теза розмови – сильні громади», — уточнив він.

Водночас у Брюсселі голова облради провів перемовини з представниками регіонів-членів AER, у тому числі з Мартіною Раттінгер – головою представництва в ЄС регіону Каринтія (Федеральна земля Австрії).

Шульга і Раттінгер
Сергій Шульга і Мартіна Раттінгер

«Надзвичайно тепла зустріч. Безмежно вдячний за підтримку України. З-поміж іншого зосередили увагу на реабілітації військових», — зазначив Сергій Шульга.

Як повідомлялося, у Брюсселі голова Кіровоградської обласної ради мав робочу зустріч із представником України при Європейському Союзі, а також при Європейському Співтоваристві з атомної енергії Всеволодом Ченцовим, за результатами якої має відбутися презентація регіону в ЄС.

Нагадаємо, у грудні 2022 року депутати облради підтримали ініціативу Сергія Шульги про вступ до Асамблеї європейських регіонів.