Театр корифеїв презентує різдвяну казку за п’єсою Марка Кропивницького

Академічний обласний український музично-драматичний театр імені Кропивницького до 140-річчя презентує різдвяну казку «За щучим велінням» 24 грудня. Про це повідомив директор театру В‘ячеслав Вандрашек.

Він розповів, п‘єсу, яка в оригіналі називається «По щучому велінню», написав Марко Кропивницький у 1907 році для першої дитячої театральної трупи.

«Коли родина Кропивницького поселилася на хуторі Щеняче, який сам драматург називав «Затишок», а це сучасна Харківщина, там гостювало чимало дітей. От тоді Кропивницький організував дитячий театр. Це була перша дитяча трупа. І саме для неї у 1907 році він написав п’єси «Івасик Телесик» і «По щучому велінню»», — говорить В‘ячеслав Вандрашек. 

Режисер-постановник вистави Ігор Азаров каже, казка яскрава, весела і сподобається не лише дітям, а й дорослим.

«П'єса створена Кропивницьким на основі фольклорних казкових сюжетів. Головний герой Хома — чесний і роботящий хлопець, якого весь час оббріхує перед батьками старший брат Гаврило. Але Хома не втрачає надії, що всі його справи будуть оцінені належним чином. Встановити справедливість йому допомагає чарівна сила, якою його наділяє Щука. Що з цього вийде — побачите самі. Тож, запрошуємо на різдвяну казку!», — запрошує на прем‘єру режисер.

Перед виставою в театрі покажуть також інтермедію для дітей зі Святим Миколаєм. 

Прем’єра різдвяної казки «За щучим велінням» відбудеться 24 грудня об 11:00. Показ триватиме до 6 січня. Квитки вже є у продажу.

Як уже повідомлялося, голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга на початку грудня призначив В‘ячеслава Вандрашека директором обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Кропивницького