У Кропивницькому судитимуть за вимагання «вора в законі» на прізвисько «Армен Хохол»

Обвинувачений, використовуючи злочинний вплив, створив злочинну організацію та налагодив на території слідчого ізолятора вимагання коштів.

Як встановили оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, чоловік, маючи статус «вора в законі» у злочинному світі та вплив у кримінальному середовищі, ще у 2018 р. призначив довірену особу так званого «смотрящого» у СІЗО м. Кропивницький. Останній разом зі спільниками виконував завдання з вимагання коштів з утриманців СІЗО й громадян на волі. 

У червні 2022 р. «Армен Хохол»  затриманий оперативниками ДСР НПУ, а справа стосовно встановлення злочинного впливу та створення злочинної організації передана на розгляд суду.

У вересні «вору в законі» повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 189 (вимагання) ККУ. Правоохоронці задокументували чотири факти вимагання коштів учасниками злочинної організації. 

23 листопада обвинувальний акт стосовно вимагання за процесуального керівництва Кропивницької обласної прокуратури скеровано до суду.