Завод «з нуля» на 340 робочих місць пропонують інвестору побудувати на Кіровоградщині

Проєкт заводу з виробництва флоат-скла можуть побудувати на Кіровоградщині. Потенційному інвестору Magellan Investment Holdings презентували проєкт у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті.

Передбачається, що завод стане єдиним в Україні сучасним високотехнологічним підприємством із виробництва флоат-скла за стандартами ЄС. Його запланована виробнича потужність складатиме 510 т. готової продукції на добу.

Серед товарної номенклатури: прозоре листове скло товщиною від 2 до 19 мм, кольорове, тоноване, антиблікове, самоочисне, енергоефективне та інші.

Основними споживачами продукції стануть виробники вікон, скляних фасадів, архітектурних рішень, побутової та торгівельної техніки, автомобільних вікон у країнах ЄС та на внутрішньому ринку України.

Загальна сума запланованих інвестицій  – близько 250 млн євро. А розташування заводу на Кіровоградщині дозволить створити більше 340 робочих місць.

Ккерівниця проєкту з будівництва заводу Владлена Паренкова зазначила, що нове підприємство використовуватиме сучасне устаткування для зменшення викидів шкідливих речовин в атмосферу (за стандартами 🇪🇺ЄС). Крім того, обладнання дозволить проводити рекуперацію теплової енергії димових газів.