Голова Кіровоградської облради порушив проблему експорту зерна на рівні АЄР

Голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга порушив проблему експорту зерна наземним транспортом до країн ЄС у ході робочої зустрічі з генеральним секретарем Асамблеї європейських регіонів Крістіаном Спаром у Брюсселі (Бельгія). Про це він повідомив під час пресконференції, 11 жовтня.

«Попри те, що українські порти вдалося розблокувати, втім працюють вони, як відомо, не в повному об‘ємі. Зараз актуальне питання наземної логістики. Підтримка Європи для українських сільгоспвиробників надзвичайно важлива. Наші аграрії цінують ті кроки, які вже зробили міжнародні партнери. Зокрема це «коридори солідарності». Але я постійно спілкуюся з аграріями і вони озвучують проблему вузької пропускної спроможності на кордонах із країнами ЄС. Це питання порушив перед генсеком Асамблеї. Сподіваюся, розмова на цьому рівні допоможе її глобальному вирішенню на рівні держав», — повідомив Сергій Шульга.

Водночас голова облради обговорив із Крістіаном Спаром перспективи співпраці Кіровоградщини з європейськими регіонами в галузі сільського господарства.

Робочу поїздку до Брюсселю голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга здійснив 3-5 жовтня.