Голова обласної ради зустрівся з вундеркіндами Кіровоградщини

Голова обласної ради Сергій Шульга зустрівся з вихованцями Кіровоградської Малої академії наук, які перемогли у всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт сьогодні, 1 вересня.

Уперше юні науковці Кіровоградщини посіли 2 місце серед усіх команд України. Всього 48 перемог і з них – 7 перших місць.

Це найвища результативність за весь час незалежності – 83%.

«Щасливий, що познайомився з талановитими й розумними дітьми. На конкурсі Кіровоградщину представили учні шкіл із півтора десятка громад. Усі вони є вихованцями нашої Малої академії наук. Гордий із того, що таких розумників виховують наші школи і наші вчителі. Моя повага і захоплення наставниками», — зазначив Сергій Шульга.

Голова обласної ради вручив переможцям подяки за високі досягнення в науково-дослідницькій роботі, а також відзначив їх подарунками.

Вячеслав Андрощук – випускник Бобринецького ліцею №1 виборов перше місце в науковій секції з економічної теорії та історія економічної думки. Він представив роботу про роль малого бізнесу у розвитку громади.

Сніжана Грек – випускниця Панчівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів здобула «золото» в мистецтвознавстві з роботою «Теми і образи античності в художній культурі Кіровоградщини ХІХ – початку ХХІ століть».

Владислав Запорожець – випускник Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату посів перше місце в науковій секції авіа- та ракетобудування, машинобудування і робототехніки, презентувавши роботу про проєктування та розробку вузлів авіаційних робототехнічних систем на основі БПЛА мультироторного типу для систем екологічного моніторингу якості повітря.

Вероніка Левіна – випускниця Новомиргородської загальноосвітньої школи I-III ступенів №3 перемогла в науковій секції валеології, дослідивши використання лікувальних властивостей грязей озера Лонго у реабілітації хворих на артрит.

Ігор Свириденко – одинадцятикласник Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату посів перше місце за роботу над створенням програми для шкільного годинника у науковій секції internet-технологій та WEB дизайну.

Глєб Цуканов – одинадцятикласник Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату здобув «золото» в науковій секції історичне краєзнавство, представивши фотодослідження на тему «Єлисаветград – Зінов’євськ – Кірово – Кіровоград: історія повсякденності в 20-30-х рр. ХХ ст. мовою фотографії».

Володимир Карчевський – випускник Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату виборов друге і третє місце з роботами, які присвятив інформаційно-телекомунікаційним системам і технологіям та експериментальній фізиці.

Усього участь у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук взяли 1600 учасників із усієї України.