«Непереможні»: у Кропивницькому відкрилася виставка портретів сучасників на тлі війни

Перша виставка портретів «Непереможні» відкрилася в художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна в Кропивницькому сьогодні, 22 серпня.

Захід присвятили Дню Незалежності України.

Експозиція складається з більш як 250 портретів військових, волонтерів, рятувальників, медиків, а також людей мистецтва.

«Три місяці тому народилася ідея розширити вже існуючий музейний арт-проєкт, долучивши до нього тих, хто щодня працює на перемогу – військових, волонтерів, рятувальників, медиків. Наші художники працювали в госпіталі, спілкувалися з військовими і водночас ставали для них терапією. Кожен портрет – це історія, це життя наших героїв. Дякую митцям за потужну і важливу роботу», – зазначив голова обласної ради Сергій Шульга.

«Тут є портрети Михайла Надєждіна, якому 87, і Варі Хлевицької, якій всього лише 7. Різні покоління, між якими 80 років. Але і Михайло Володимирович і Варвара – діти війни. І це найболючіше. Нашим арт-проєктом ми не тільки фіксуємо час, ми показуємо героїчних людей, які в силу своїх можливостей наближають перемогу», – додала директор музею Віта Чернова.

Учасники студій – кропивницькі художники Андрій Надєждін, Людмила та Олександр Демиденки, Юрій Вінтенко, Юлія Тарасова, Ірина Кухаренко, Ольга Краснопольська, Олександр Кир‘янов, Наталія Корнілова, Ольга Коломієць, а також художники з Дніпра Марія Грім (Рахманова) й Олександр Василенко та Києва Оксана Самійленко.

Виставка «Непереможні» є складовою арт-проєкту «Художні студії» на тему: «Портрети сучасників на тлі війни».

З експозицією можна ознайомитися, зателефонувавши за номером (0522) 320233.