Sвої.: у Кропивницькому презентували проєкт про назви вулиць

Стипендіатка голови облради Сергія Шульги – Єлизавета Єрещенко разом із командою презентувала проєкт про назви вулиць Sвої.

«Наша місія — познайомити своїх зі своїми. Ми розповідаємо про людей, на честь яких названі вулиці Кропивницького. Проєкт Sвої. наголошує на тому, що за конкретним прізвищем стоять не лише ініціали, а й дії та вчинки, які несуть любов до України», — розповіла Єлизавета Єрещенко.

Голова обласної ради Сергій Шульга наголосив, наскільки важливо підтримувати ініціативи молоді.

«Цей проєкт захопив мене відразу, коли дівчата тільки поділилися своєю ідеєю. Проєкт потрібний, проєкт на часі. І його сенс полягає в тому, щоб не забувати, хто ми є. Дякую за своїх. Ви молодці!», – зазначив він на презентації.

Sвої. | Cоціальна мережа вулиць Кропивницького – це проєкт, над яким працює команда студенток Центральноукраїнського педагогічного університету імені Винниченка Єлизавета Єрещенко, Катерина Крива і Діана Сокол. Креативна група готує стислу інформацію про видатних українців, чиїми імена названі вулиці, знімає короткі відео і публікує у Facebook. Цільова аудиторія проєкту – від найменших до найстарших, хто вважає себе своїм.

Нагадаємо, втілювати ініціативу студентів допомагають обласна універсальна наукова бібліотека імені Чижевського та Музей мистецтв.