Діти, які збирали гроші на бронежилети, отримали відзнаки від голови Кіровоградської облради

Двоє дітей із Кропивницького — Варвара Хлевицька та Матвій Розінко за свою волонтерську роботу отримали подяки Кіровоградської обласної ради з нагоди Дня української державності. Відзнаки вручив голова Сергій Шульга на урочистостях сьогодні, 28 липня. 

«Ці двоє дітей уособлюють тисячі українських юних волонтерів, які в силу своїх можливостей наближають нашу перемогу. Коли у нас ростуть такі діти, це означає, що в України велике майбутнє. Ви -  молодці!», — сказав Сергій Шульга.

Семирічна Варвара продавала тюльпани, щоб купити бронежилет для захисника. Спочатку дівчинка збирала гроші на новий телефон, відкладаючи їх у скарбничку. Коли ж вирішила придбати за них захист для військового, з’ясувалося, що грошей не вистачає. Тому дозбирала їх за допомогою квітів. Варі вдалося накопичити необхідну суму. Бронежилет вручила захисникові особисто. А щоб втілити мрію малої волонтерки, кропивницький магазин подарував їй телефон. 

Матвію Розінку — одинадцять. Школяр грав на гітарі у різних мікрорайонах Кропивницького, щоб зібрати кошти на бронежилет. Свою місію ще не виконав, але справу обіцяє продовжити.

Нагадаємо, День Української Державності відзначається вперше.