На Кіровоградщині жителі громади власноруч відновлюють будинок для переселенців

Жителі Пантазіївки вирішили власноруч відновити покинутий багатоквартирний будинок, аби там могли оселитися переселенці. Про це розповіли у Новопразькій громаді.

Це 16-квартирний будинок. Більшість помешкань у ньому занедбані: у деяких квартирах немає вікон або дверей, каналізації, тепла та води.

«Жителі села не залишилися байдужими до долі людей, що тікають від війни, та вирішили допомогти їм із житлом. Звичайні люди виступили з ініціативою відновити для потреб переселенців багатоквартирний будинок, розташований на території Пантазіївки», – розповіли в громаді.

Наразі Новопразька селищна рада займається документами на житло, щоб його можна було передати для користування переселенцям. Місцева влада планує надати квартири сім’ям з дітьми і спеціалістам, які побажають залишитися жити та працювати у громаді.  

«Проєкт масштабний та довготривалий, адже усі квартири в різному стані та потребують багато роботи. Однак по завершенню сім’ї зможуть отримати затишне та комфортне житло у Пантазіївці», – додали в ОТГ.