Роджер Саундерс: Я побачив стратегічний інтерес у розвитку авіахабу в Кропивницькому

Кропивницький аеропорт має всі передумови для відновлення як об‘єкт цивільної авіації, так і для формування інвестиційного запиту, зокрема, створення логістичного хабу.

На цьому під час брифінгу з головою обласної ради Сергієм Шульгою наголосив директор Pilgrims Forensic & Medical Sciences (Велика Британія) Роджер Саундерс сьогодні, 7 лютого, інформують Новини Кіровоградщини.

«Вчора я оглянув ваш аеропорт. Дуже важливо, що мені вдалося побачити стратегічний інтерес з розвитку цього об‘єкту. Потенціал є і зі свого боку я готовий вам допомогти реалізувати цікавий і потужний проєкт логістичного хабу, залучивши до процесу провідних британських експертів і капітал британських компаній», — зазначив Роджер Саундерс.

Голова обласної ради Сергій Шульга наголосив, відновлення роботи аеропорту в Кропивницькому – це стратегічне для Кіровоградщини питання.

«Про відновлення роботи аеропорту в Кропивницькому йдеться і в державній стратегії регіонального розвитку, і в стратегії розвитку Кіровоградщини. Держава підтримує нас, і це важливий сигнал для наших закордонних партнерів. Маємо скористатися ексклюзивним потенціалом нашого аеропорту – це розташування в центрі країни, це і той факт, що поряд із аеропортом знаходиться льотна академія, плюс наявність трьох злітних смуг, що є унікальним для регіональних аеродромів. Реалізація проєкту зі створення логістичного авіахабу стане ефективним поштовхом для розвитку області», — підкреслив Сергій Шульга.

Директор Pilgrims Forensic & Medical Sciences (Велика Британія) Роджер Саундерс прибув до Кропивницького на запрошення голови обласної ради Сергія Шульги 6 лютого. Він є експертом із налагодження співпраці між британськими компаніями та урядами країн у питанні реалізації спільних проєктів міждержавного рівня.

Упродовж двох днів Роджер Саундерс ознайомлювався з потенціалом аеропорту в Кропивницькому.