Голова Кіровоградської обласної ради: Я готовий взяти зброю до рук. Бо – це наша країна!

Голова Кіровоградської обласної ради Серій Шульга дав п‘ять порад жителям регіону, як діяти в умовах воєнного стану. Найперше закликав не панікувати й додав, що готовий взяти зброю до рук на захист України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, сьогодні, 24 лютого.

«Як колишній кадровий військовий і керівник спецслужби, як той, хто був в АТО, дам кілька рекомендацій жителям Кіровоградщини, як діяти в умовах воєнного стану.

Перше, і це найголовніше, зберігайте спокій. У паніці ми приймаємо невірні рішення. Зараз цього не можна допускати.

Друге, пам‘ятайте, що ваша безпека, безпека ваших рідних – питання номер один. Тому зважте, чи є сенс зараз кудись терміново їхати. На трасах уже утворилися затори. Ваш дім – ваша фортеця.

Третє. Так, як би це страшно не звучало, але про всяк випадок кожній родині слід підготувати так звану тривожну валізу. В ній має бути все необхідне на два-три дні. Звісно, краще, щоб вона так і не знадобилася. Документи, одяг, зв‘язок, харчі.

Четверте. У темні часи, кажуть, завжди видно світлих людей. Потурбуйтеся про тих, хто сам не в змозі це зробити. Дуже прошу! Разом із тим, не виключено, що Кіровоградщина прийматиме українців із регіонів, де ситуація значно гостріша. Ми гостинна і добра нація, давайте підтримувати один одного!

І п‘яте. Наша армія – це наш щит від ворога. Ми можемо покластися на професійних військових. Але і я готовий взяти зброю до рук. Закликаю всіх чоловіків вступати до лав територіальної оборони та Збройних Сил України. Бо – це наша країна!

Тримаймося! Слава Україні!», – йдеться у зверненні.

Надаємо, сьогодні вранці Президент України Володимир Зеленський запровадив воєнний стан в Україні.