До 8 березня на Кіровоградщині вирощують тюльпани, гіацинти та крокуси

У Кіровоградській області чорноліські лісівники вирощують до 8 березня майже сім тисяч тюльпанів, 250 горщиків гіацинтів та дві сотні крокусів.

Про це розповіла інженерка з лісових культур Чорноліського лісгоспу Олена Кирпа, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Як і торік, купують цибулини з Голландії:

«Цього року ми вирощуємо 13 сортів тюльпанів – традиційні білого, жовтого, червоного, фіолетового, персикового кольорів, двокольорові, різні відтінки рожевого, червоного з білим. Також маємо сім різновидів гіацинтів та крокусів».

За словами Олени Кирпи, рослини перенесли з квіткосховища у теплицю. З першого дня їх вирощування важливо дотримуватись температурного режиму, підживлення і освітлення:

«Якщо хоча б один день неправильно доглядати за квітами і на 2-3 градуси не дотриматись температурного режиму, то може бути розвиток хвороб, деформація чи укорочення стебел і квіток, взагалі може не бути квітки на стеблі або зміниться термін її очікуваного розквіту. Тому, раз у тиждень ми підживлюємо рослини добривом та регулюємо температуру у теплиці. У перший тиждень має бути не вище +12, потім, аж до самого зрізу квітів, +15-17 градусів».

Три тижні рослини вирощуватимуть у теплиці. Напередодні 8 Березня купити квіти можна буде у магазині «Лісовичок». Він знаходиться біля головного офісу лісгоспу у селі Водяне Знам'янської громади.