У зоні ООС загинув 24-річний військовий з Кіровоградщини, підозрюють самогубство

Спеціалізована прокуратура об’єднаних сил розслідує факт загибелі військовослужбовця з Кіровоградської області на Луганщині.

Про це повідомляють новини Кіровоградщини з посиланням на facebook-сторінку установи.

У вівторок, 18 грудня, Луганська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил отримала інформацію про виявлення без ознак життя військовослужбовця військової служби за контрактом, 1998 року народження, уродженця села Новогригорівка Друга Кіровоградської області.

Попередньо встановлено, що військовослужбовець покінчив життя самогубством шляхом пострілу у підборіддя з ввіреної йому штатної зброї за місцем несення військової служби.

«Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого з приводу непоправної втрати», – наголосили у прокуратурі.

За фактом загибелі військовослужбовця Луганська спецпрокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Розглядаються також інші версії, у тому числі – умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю.

Наразі проводять першочергові слідчі (розшукові) дії та вживають вичерпні заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин трагічної події.