У Кропивницькому підопічним притулку «Щасливий пес» терміново потрібна допомога

У Кропивницькому в притулку для бездомних тварин «Щасливий пес» не вистачає їжі, дров, утеплювачів для будок.

Про це розповіла учасниця громадської організації “Щасливий пес” Анастасія Сидорова, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Відкрили притулок “Щасливий пес” поблизу селища Нове чотири роки тому. Нині в ньому живуть 178 собак і 20 котів. Утримують за гроші учасників громадської організації “Щасливий пес” і благодійників. На місяць витрачають 100 тисяч гривень, розповіла Анастасія Сидорова. Від міської ради в оренду отримали будівлю, в рік сплачують за неї одну гривню.

Анастасія Сидорова говорить, на їжу для однієї собаки на місяць потрібно 400 гривень:

«Друга стаття розходів, без чого не можна обійтись – це вакцинація тварин. Третя – дегельмінтизація та оброблення від кліщів».

Каже: взимку потрібні дрова, бо кашу варять на вогні та солома, якою утеплюють будки.

Кашу та бульйон для тварин готують у сорокалітрових каструлях. Наталія Чепіга, яка опікується тваринами розповіла, годує їх двічі на день:

“Взимку, коли мороз, треба гарно кормити собаку. М'ясо обов’язково повинно бути. Важко взимку, тут завжди важко. Вода замерзає, треба гріти кожного дня і розносити. З 09:00 до обіду в нас годівля. Потім каструлі всі миються і ставимо знову бульйон та кашу варити”.

Анастасія Сидорова каже: за 2021 рік притулок прийняв до 300 тварин, з них дім знайшли 206. Прилаштували 260 собак та котів з вулиці. Благодійники привезли машину дров, на зиму треба дві. Нині притулку потрібні крупи, корм, ковдри та солома для утеплення будок.

У Кропивницькому є ще один притулок для тварин «Бім», який утримують за гроші благодійників. Комунального притулку в місті немає. Начальник управління житлово-комунального господарства Кропивницької міськради Віктор Кухаренко коментувати на камеру відмовився. Сказав, що занятий. Розповів телефоном, питання будівництва комунального притулку для тварин розглядали 10 років тому. Тоді на будівництво потрібно було 30 мільйонів гривень. Сказав, нині грошей на його будівництво у міському бюджеті немає.