У центрі Кропивницького продавали підсанкційні російські цукерки

Під час проведення позапланової перевірки торговельного кіоску поблизу центрального ринку в Кропивницькому виявили реалізацію підсанкційної харчової продукції російського виробництва.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в Держпродспоживслужби в області.

Мова йде про цукерки «Алёнка» та цукерки глазуровані «Мишка Косолапый» Медовый грильяж» виробництва ПАТ «Красный Октябрь», Росія.

До того ж в реалізації була оливкова олія невстановленого виробництва, на маркуванні якої відсутня інформація, визначена Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Не зазначена необхідна інформація й на м’ясних виробах «Спек італійський с/к в/с (вакуум)», «Язик заливний у желе».

Не на всю продукцію, яка була в реалізації, підприємець зміг надати супровідні документи, що підтверджують якість та безпечність продукту та вказують на його постачальника. Так, без документів реалізовувалося масло солодковершкове «Селянське» 73,0% жиру, ТМ «Milker», виробник ТОВ «БОГОДУХІВСЬКИЙ МОЛЗАВОД».

За результатами перевірки Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області зобов’язало суб’єкта господарювання вилучити з обігу зазначену харчову продукцію. Наразі розглядається питання щодо винесення постанови про накладення на підприємця штрафних санкцій за виявлені порушення.

Нагадаємо, відповідно до Постанови КМУ від 30.12.2015 №1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації», згідно з Переліком товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, ввезення та реалізація харчової продукції російського виробництва заборонена.