На Кіровоградщині зупинили «замінований» 22-річним юнаком потяг

На території Кіровоградщини зупинили і обстежили пасажирський потяг, щодо якого надійшла інформація про замінування.

Про це Новинам Кіровоградини повідомили в пресслужбі ГУ Нацполіції Львівської області.

Анонімне повідомлення про замінування потяга сполученням «Дніпро-Івано-Франківськ» надійшло у поліцію 8 січня близько 20.00. На території Кіровоградської області правоохоронці, зокрема спеціалісти-вибухотехніки, кінологи та співробітники інших служб обстежили рухомий склад — жодних вибухонебезпечних або підозрілих предметів виявлено не було.

Оперативники кримінальної поліції відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 встановили, що неправдиве повідомлення про замінування надав 22-річний мешканець Рівненської області та затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі суд обере затриманому запобіжний захід.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від двох до шести років.