У Кропивницькому розмиває дорогу на Далекосхідне кладовище

Кропивничани, які приходять до могил рідних на Далекосхідне кладовище, одягають на ноги пакети.

Після дощу дорогу там розмиває і пройти ніяк, повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Кропивничанка Раїса Ракуленко вважає, центральну алею на кладовищі треба зробити:

«Тут взагалі такі калюжі, такі канави, що не можна пройти ні до однієї могили. Треба зробити центральну дорогу і доріжки».

Кропивничанин Анатолій Семидоцький каже, коли приходить на Далекосхідне кладовище доводиться пробиратися між рядами та між могилами. Каже: обабіч дороги – купи сміття:

«Я з упевненістю можу сказати, що цей непотріб лежав тут ще місяць-півтора тому. Можна хоча б поставити баки для сміття».

На Далекосхідному цвинтарі є 40 сміттєвих баків, розповідає завідувач кладовищ комунального підприємства «Ритуальна служба» Василь Павленко:

«Ми постійно прибираємо, але в нас 16 кладовищ. За день працівники можуть пройти одну-дві алеї, це якщо вони не дуже засмічені, на Далекосхідному їх 100. Перед поминальною неділею ми винаймаємо техніку і тоді вивозимо дуже багато сміття. У нас є 14 працівників, трактор та навантажувач з причепом і сміттєвоз».

Завідувач розповідає, до кінця цього року планують встановити на цьому кладовищі 15 сміттєвих баків.

Далекосхідний цвинтар – найбільший в Кропивницькому, його площа 80 гектарів. Довжина доріг – десять кілометрів. Цьогоріч з міського бюджету підприємство «Ритуальна служба» отримало три мільйони гривень.

«Сюди входить за сміття, яке ми здаємо, заробітна плата. Звісно треба зробити дороги, у 2021 році у нас у планах цього не було. Наступного року ми хочемо зробити хоча б одну дорогу. Це вже рішення за депутатами, скільки нам виділять грошей. Тих коштів, які нині отримуємо, нам не вистачає. Протягом року ми підсипали щебенем та відсівом, але це крапля в морі», – каже Василь Павленко.

За словами директора, у наступному році планують вирівняти і засипати щебенем пів кілометра дороги на цьому кладовищі.