У Кропивницькому підозрюваний у вбивстві чоловіка сидітиме під домашнім арештом

Кропивничанину, якого підозрюють у вбивстві чоловіка, обрали у Кіровському суді запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Нагадаємо, у Кропивницькому 27 грудня на перехресті вулиць Велика Перспективна та Дворцова чоловік декілька разів вистрелив та влучив у місцевого жителя. 31-річний кропивничанин, який отримав поранення, помер на місці до приїзду працівників швидкої медичної допомоги.

У залі суду – двоє адвокатів підозрюваного і прокурорка. Підозрюваному суддя Олексій Галаган обрав запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт у межах строку досудового розслідування:

«До 24 лютого 2022 року підозрюваний зобов’язаний не залишати житло, приходити за кожною вимогою слідчого, прокурора чи суду. Має утриматись від спілкування з потерпілими і свідками кримінального провадження».

Адвокат підозрюваного Богдан Урсаленко каже: готові співпрацювати з слідством:

«Моєму підзахисному по роботі треба було в Київ. Попередньо він забронював таксі. Йшов з дому від батьків, до нього почали чіплятись двоє п’яних людей, які, згідно їх показів, з вечора до ранку перебували в кафе. Між ними виник словесний конфлікт. Мій підзахисний мав для самозахисту травматичний пістолет, обіг якого в країні дозволений без дозвільних документів. Як пояснюють свідки, він спочатку вистрілив в землю, вгору, потім неприцільно в напрямку людей. Коли слідство дозволить, ми візьмемо адресу дружини та відшкодуємо шкоду, тому що розуміємо, що людину не повернеш».

Прокуратура на рішення суду подаватиме апеляцію, розповіла речниця Наталія Алєксєєнко:

«Прокуратура підготувала клопотання щодо застосування максимальної міри запобіжного заходу, це — тримання під вартою. Ми уже приступили до підготовки апеляційної скарги і будемо її відстоювати. Злочин тяжкий, тому і міра запобіжного заходу має бути адекватна».

Каже, на це мають тиждень.