П’ять громад Кіровоградщини отримають підтримку U-LEAD у розробці стратегій розвитку

Перемогли у конкурсі і разом з експертами Програми «U-LEAD з Європою» писатимуть стратегію розвитку команди Добровеличківської, Новгородківської, Піщанобрідської, Пантаївської та Гайворонської територіальних громад.

Про це Нoвинам Кірoвoградщини повідомив керівник Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» в Кіровоградській області Олег Яременко.

«Розробка стратегії розвитку є одним із пріоритетних завдань, які Програма «U-LEAD з Європою» допомагає вирішувати громадам. Сьогодні стратегія — це важливий документ, який визначає напрямок розвитку громади, її пріоритети, точки зростання та напрямки розвитку. Важливо, щоб цей документ був «живим», реальним і відповідав запитам жителів громади. Експерти будуть супроводжувати робочі групи на кожному етапі написання стратегії, фактично до її громадського обговорення та затвердження сесією», — зазначив Олег Яременко.

У роботі над стратегіями громади супроводжуватиме залучений експерт «U-LEAD з Європою» Денис Абрамов.

Розповідаючи про етапи роботи над стратегією, Денис Абрамов пообіцяв командам громад дев'ять місяців активної та цікавої праці. Він надав рекомендації щодо підготовчого етапу та пояснив яку інформацію (статистичні дані та економічні показники) треба починати збирати вже завтра. Зазначив, що підготовка стратегії буде відбуватись відповідно визначеної Мінрегіоном методики.

Голова Піщанобрідської громади Сергій Марьянов зазначив:

«Маємо багато проєктів і планів щодо розвитку нашої громади, тож сподіваємося, що разом з експертами U-LEAD зможемо впорядкувати і створити дійсно робочий документ».

Голова Пантаївської громади Ігор Бульба переконаний, що стратегія розвитку — це основний документ громади, який пишеться один раз, а потім коригується, доповнюється та уточняється. Але основний курс на розвиток та самодостатність не змінюється.

Попереду у громад формування робочих груп та місяці копіткої роботи над надзвичайно важливим для розвитку територій документом.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.