На Кіровоградщині рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищив епідемічний поріг

вирус гриппа

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищує у регіоні значення епідемічного порогу одразу на 22,2%.

Про це під-час брифінгу повідомила головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук, інформують Новини Кіровоградщини.
 
На минулому тижні з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій до медичних установ області звернулись 5385 мешканців області. 37,0% з усіх захворілих на ГРВІ – діти та підлітки віком до 17 років.
 
«У вірусологічній лабораторії Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб впродовж тижня на грип досліджено 12 зразків біологічного матеріалу від хворих з ТГРІ. Віруси грипу не ідентифіковані», — зазначила Надія Опечук.
 
Вона додала, що всього в області проти грипу в цьому епідсезоні вакциновано 1677 осіб, в тому числі 259 дітей віком до 5 років, 462 медичних працівника та 167 особи віком понад 65 років.
 
Вона також нагадала про важливість рутинної вакцинації. Адже зниження кількості вакцинованого населення може призвести до спалаху вакцинокерованих інфекцій.
 
В Україні доступні безоплатні щеплення проти 10 захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту B, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Це перелік обов’язкових щеплень. Очікується, що з 2022 року туди додасться щеплення проти пневмококової інфекції.