«Дніпро-Кіровоград» пропонують знизити тариф на водопостачання

Знизити тариф на водопостачання та водовідведення майже на дві гривні пропонує підприємству «Дніпро-Кіровоград» Національна комісія з питань регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Для 170 тисяч абонентів компанії тариф підвищили на сім гривень у січні цього року, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Національна комісія підготувала проєкт рішення, у якому пропонує «Дніпро-Кіровоград» затвердити тариф 42 гривні 65 копійок. Це майже на дві гривні менше від затвердженого у цьому році. Нині він – 44, 50 гривень.

Чому комісія пропонує зменшити тариф, керівник підприємства Роман Ілик пояснив так:

«В розрахунках тарифів передбачили завершення заходів по кредиту Світового банку, внаслідок чого ми плануємо у 2022 році зменшити витрати на електроенергію на 15 відсотків та скоротити вісім відсотків працівників».

У розрахунках комісія не враховує підвищення зарплати та ціну на електроенергію, говорить директор підприємства. Тому вважає, у наступному році тариф має бути не менше 47 гривень:

«Національна комісія не взяла до уваги підвищення мінімальної зарплати у 2022 році. А це не мало і не багато, а п'ять мільйонів 600 тисяч гривень додаткових витрат для підприємства».

За словами начальниці фінансово-економічної служби «Дніпро-Кіровоград» Ольги Шибакіної, у 2022 році на підприємстві планували середню заробітну плату у розмірі 14500 гривень. Національна комісія, яка пропонує зменшити тариф, розраховувала на рівні менше 13 тисяч.

За словами Романа Ілика, 30 відсотків тарифу – це витрати на електроенергію:

«У постанові, яка на даний момент опублікована на сайті Національної комісії, неправильно закладена вартість електричної енергії – 2,38 гривні, тобто це прогнозована ціна. Має бути від трьох гривень до 3,20».

Тариф на водопостачання та водовідведення Національна комісія має затвердити до Нового року.