Зібрання автентичних для Кіровоградщини рецептів страв презентувала команда проєкту «Баба Єлька» сьогодні, 29 грудня. Координаторка проєкту Інна Тільнова розповіла, що рецепти збирали протягом трьох років. «Книга «Смачна Кропивниччина» — це результат фольклорно-етнографічних експедицій «Баби Єльки», під час яких ми зібрали сотні локальних кулінарних практик ХХ століття. До книги увійшло трохи більше 200 рецептів», — уточнила Інна Тільнова. Голова обласної ради Сергій Шульга подякував команді «Баба Єлька» за промоцію і презентацію гастрономічного бренду області. «Радію, що команді «Баба Єлька» вдалося втілити ідею і розповісти світові про гастрономічну унікальність Кіровоградщини. Треба, щоб книгу «Смачна Кропивниччина» побачило і прочитало якомога більше людей. П‘ять екземплярів купую, щоб подарувати нашим народним депутатам», — сказав Сергій Шульга на презентації видання. Як уже повідомлялося, минулого тижня національний рекорд України встановила фотовиставка «Погляд» на Кіровоградщині.
«Баба Єлька» презентувала гастрономічний бренд області
