«Баба Єлька» презентувала гастрономічний бренд області

Зібрання автентичних для Кіровоградщини рецептів страв презентувала команда проєкту «Баба Єлька» сьогодні, 29 грудня.

Координаторка проєкту Інна Тільнова розповіла, що рецепти збирали протягом трьох років.

«Книга «Смачна Кропивниччина» — це результат фольклорно-етнографічних експедицій «Баби Єльки», під час яких ми зібрали сотні локальних кулінарних практик ХХ століття. До книги увійшло трохи більше 200 рецептів», — уточнила Інна Тільнова.

Голова обласної ради Сергій Шульга подякував команді «Баба Єлька» за промоцію і презентацію гастрономічного бренду області.

«Радію, що команді «Баба Єлька» вдалося втілити ідею і розповісти світові про гастрономічну унікальність Кіровоградщини. Треба, щоб книгу «Смачна Кропивниччина» побачило і прочитало якомога більше людей. П‘ять екземплярів купую, щоб подарувати нашим народним депутатам», — сказав Сергій Шульга на презентації видання.

Як уже повідомлялося, минулого тижня національний рекорд України встановила фотовиставка «Погляд» на Кіровоградщині.