Винуватцю смертельної ДТП у Кропивницькому «дали» 8,6 років тюрми, прокуратура оскаржуватиме вирок

До  8 років та 6 місяців ув’язнення засудили 34-річного кропивничанина, який  скоїв  в обласному центрі ДТП, в якій двоє людей  загинули, а ще двоє зазнали травм.

Таке рішення ухвалив  Ленінський районний суд, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на пресслужбу обласної прокуратури.

Прокурор  у судовому засіданні наполягав на призначенні максимальної міри покарання, передбаченого санкцією інкримінованої статті — 10 років позбавлення волі. Тому прокуратура оскаржуватиме вирок в апеляційній інстанції.

Трагічна подія сталася опівночі, 7 листопада 2020 року, у Кропивницькому. Водій автомобіля «Opel Vectra» (який з 2018 року  судом позбавлений права керувати транспортними засобами), рухаючись  по провулку Об’їзному в напрямку вулиці Полтавської, грубо порушуючи правила дорожнього руху, свідомо перевищив дозволену швидкість. На заокругленій ділянці дороги не він впорався з керуванням — автомобіль занесло на зустрічну смугу, де він зіткнувся з легковиком «Mercedes-Benz Vito». У результаті  ДТП один пасажир автомобіля «Opel Vectra» загинув на місці події, інший зазнав тілесних ушкоджень. Водій  автомобіля «Mercedes-Benz Vito» зазнав травм ,несумісних із життям, і помер у лікарні,  а його пасажир  отримав ушкодження.

Згідно висновку експерта, водій автомобіля «Opel Vectra» перебував у стані алкогольного сп’яніння та під дією лікарського препарату — міцного знеболювального засобу, після вживання якого заборонено керувати транспортними засобами.